IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
28.11.2007
Tilastot
Käyntejä: 28 064 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 12
Koko
279 jäsentä
Tyttöjä: 157 (57 %)
Poikia: 122 (43 %)
Keski-ikä
33,2 vuotta
Otos: 85 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,0 vuotta
Ylläpitäjä
Netari
Valvojat
-celeb-, Netari, Netard, Netariharkkari2, Onervankukka, Ninnuliina, nekkumato, Suunta-ohjaaja, Bolgerina, syaanisilli, NetariAnsku, SlowBro

Jäsenet (279)

Roxymatkailija93MariteeniKaninMedianuottaJeppisläinenLaurimusmimmiliisavilmaemilia96sauli96-n1k0Freak_ColaMaajaRizwanTraTaaTaksten
- Vanhemmat »

Iso osa poikiin ja nuoriin miehiin kohdistuvista väkivaltarikosta on fyysisiä väkivallantekoja. Media on viimeaikoina julkaissut myös paljon uutisia poikiin ja nuoriin miehiin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta.

Väkivaltarikoksen tai -rikosyrityksen kohteeksi joutuneet pojat ja nuoret miehet eivät kuitenkaan aina hakeudu avun piiriin. Tällöin on riskinä, että nuori ei saa apua ja tukea vaikeaan tilanteeseen. Rikosprosessin ja erityisesti oikeusprosessin osalta moni käytännön asia voi ilman ohjeita tulla heikommin hoidetuksi. Tämä voi pahimmillaan johtaa mittaviin taloudellisiin menetyksiin, esimerkiksi oikeudessa haettavien korvausten osalta.

Minkälaista apua ja tukea pojat ja nuoret miehet sinun mielestäsi tarvitsevat jouduttuaan väkvialtarikoksen uhreiksi?
Mitä tekisit jos kaverisi joutuisi väkivallan kohteeksi?
Mihin palveluun tai paikkaan sinä ohjaisit ystäväsi?
Puhuvatko pojat ja nuoret miehet toisilleen tai yleensä kenellekään kokemastaan väkivallasta?

IRC- Galleriassa tehdyn kyselyn mukaan yleisin poikien ja nuorten miesten vastaus kysyttäessä reaktioita esimerkiksi katuväkivaltaan oli ärtyneisyys ja suuttumus.

Kääntyykö poikien tai nuorten miesten hämmennys tai pelko väkivaltatilanteesta helpommin suuttumukseksi tai raivoksi verrattuna tyttöihin ja nuoriin naisiin?
Miten sinä reagoisit jos joutuisit väkivallan kohteeksi?
Saavatko nuoret helposti tarvitsemansa avun rikosuhritilanteessa?
Onko tyttöjen ja nuorten naisten helpompi ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja muihin tukipalveluihin kuin poikien ja nuorten miesten?

Tule antamaan oma ideasi siitä, miten helpotamme nuorten avun ja tuen saamista väkivaltatilanteiden jälkeen!
Ota osaa keskusteluun Rikosuhripäivystyksen työntekijöiden kanssa aiheesta
Pojat ja nuoret miehet rikoksen uhreina.
Teemallinen ryhmächat tiistaina 5.11 klo 14:30-17:30

Jos ystäväsi tai sinä olet joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi niin hae rohkeasti käytännön neuvoja ja ohjeistusta tilanteeseen. Rikosasian todistaja saat myös ohjeita ja neuvoja Rikosuhripäivystyksestä. Voit myös käydä tutustumassa RIKUn nuorten nettisivuihin osoitteessa: http://nuoret.riku.fi

Tapahtuneesta kertominen auttaa ehkäisemään väkivaltaa ja mahdollisesti myös muita rikoksia. http://nuoret.riku.fi/tietoa-nuorelle-rikoksen-uhrille/milloin-kannatta-hakea-apua/mista-saat-apua/

Vastaa kyselyyn ja tule chattiin sanomaan painava sanasi poikien ja nuorten miesten puolesta!
Iso osa poikiin ja nuoriin miehiin kohdistuvista väkivaltarikosta on fyysisiä väkivallantekoja. Viimeaikoina on mediassa kirjoitettu paljon myös poikiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta. Minkälaista apua ja tukea pojat ja nuoret miehet tarvitsevat sinun mielestäsi joutuessaan väkivaltarikoksen uhriksi? Mitä tekisit jos kaverisi joutuisi väkivaltarikoksen uhriksi? Mihin palveluun tai paikkaan ohjaisit väkivaltaa kokeneen ystäväsi?
Minkä tyyppisen väkivaltarikosyrityksen tai väkivaltarikoksen kohteeksi sinä olet tai ystäväsi on joutunut?
  • Voit valita 7 vastausta.
Mistä luulet ystäväsi tai mistä sinä hakisit apua, tukea tai neuvoja jouduttuasi väkivaltarikosyrityksen tai väkivaltarikoksen kohteeksi?
  • Voit valita 3 vastausta.
Saavatko nuoret riittävästi ohjeita tai apua kohtaamiinsa väkivaltatilanteisiin?
Mitä arvelet, vaikuttaako poikien tai nuorten miesten avun hakemiseen se, onko auttaja nainen tai mies?
Minkälaista apua ja tukea luulet poikien ja nuorten miesten tarvitsevan jouduttuaan väkivaltarikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi?
  • Voit valita 3 vastausta.
Mikä madaltaisi poikien ja nuorten miesten kynnystä hakea apua jouduttuaan väkivaltarikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi?
  • Voit valita 2 vastausta.
Tiesitkö, että Rikosuhripäivystys auttaa ja antaa käytännön neuvoja esimerkiksi rikosilmoituksen tekemisessä, tarvittavien viranomaislomakkeiden täyttämisessä ja korvausten hakemisessa ja yleensä monessa rikosprosessiin liittyvässä asiassa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Tiistai 5.11. Klo 18-20

Teema: Pelaaminen harrastuksena

Tiistai 19.11. Klo 18-20

Teema: Onko minulla oikeuksia?

Tiistai 3.12. Klo 18-20

Teema: Herkuttelu

Tiistai 24.12. Kellonaika selviää myöhemmin.

Teema: Jouluaatto, ruoka, lahjat yms.

NinnuliinaKatuväkivaltaLuonut: NinnuliinaTorstai 10.10.2013 14:10


Lehdet ovat täyttyneet viimeisen kuukauden aikana katuväkivallasta kertoviin otsikoihin. Monen nuoren mukava ja iloinen ilta on päättynyt pelkoon ja väkivaltaan. Katuväkivallan uhriksi tai todistajaksi voi joutua kuka tahansa ja yllättävissäkin tilanteissa. Jos tapahtuma etenee poliisille asti ja rikosasiaksi niin nuori saa kutsun kuulusteluihin. Tällöin eteen tulee paljon kysymyksiä ja isoja päätöksiä; suostunko sovitteluun, vaadinko rangaistusta, vaadinko korvauksia jne.
Vieraita termejä vilisevä rikosprosessi ei ole nuorelle helppo ja epävarmuus ja epätietoisuus tulevasta ei tunnu mukavalta. Pelkästään jo kuulustelutilanne on monelle nuorelle vieras ja sinne meneminen voi jännittää, puhumattakaan käräjäoikeuden käsittelystä tai sovittelusta, missä nuori kohtaa väkivallan tekijän uudestaan.

Jos olet joutunut katuväkivallan uhriksi tai todistajaksi niin sinulla on mahdollisuus saada neuvoja ja ohjeistusta Rikosuhripäivystyksestä.

Tänään 10.10 klo 14:30-17:30 chat aiheesta katuväkivalta Tervetuloa!

Rikosuhripäivystyksen chat arkisin www.riku.fi/nuoret ja joka torstai IRC-Galleriassa klo 14:30-17:30

NinnuliinaHyvä – paha nettiLuonut: NinnuliinaPerjantai 06.09.2013 17:48


Ihmisillä on luontainen taipumus ja halu olla kontaktissa toisiin ihmisiin. Verkkoympäristö tarjoaakin rajattomat mahdollisuudet vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa. Erilaisten sivustojen, yhteisöprofiilien, blogien ja keskusteluryhmien kautta moni laajentaa sosiaalista verkostoaan ja luo uusia tuttavuuksia ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa. Parhaimmillaan verkossa toimiminen helpottaa käytännön asioiden hoitamista ja tuo lähelle ihmisiä, joiden kanssa olisi reaalimaailmassa vaikea pitää yhteyttä.
Hyvään ja erinomaiseen liittyy kuitenkin vastakohtina huono ja ikävä. Netissä tapahtuva häirintä, kiusaaminen ja ahdistelu sekä rikollinen toiminta on yleistynyt netin käytön yleistymisen myötä. Mahdollisuus nimettömään tai nimimerkillä kommentointiin on lisännyt ilkeää, vastuutonta ja sääntöjen sekä lain vastaista kirjoittelua. Pahimmillaan hetken mielijohteesta verkkoon ladataan inhottavia kommentteja, äärimmäisiä mielipiteitä, epäsopivia kuvia tai muuta epäasiallista materiaalia.
Esimerkiksi seurustelusuhteen päättyminen on johtanut ex-kumppanin alastonkuvien levittämiseen netissä. Loukkaantumisen ja vihan tunteiden velloessa voi mielen vallata hetkellisesti ajatukset kostosta. Hyvältä tuntunut idea ei hetken päästä tunnukaan hyvältä vaan lähinnä häpeälliseltä. Kuvan lataaminen verkkoon vie kuitenkin vain sekunnin murto-osan. Valitettavasti verkossa leviämään lähteneen kuvan pois saaminen voi olla vaikeaa, jopa mahdotonta. Syyllistyykö kuvan lataaja rikokseen riippuen pitkälti siitä, kuinka laajasti kuvaa on levitetty. Erittäin huonoa ja törkeää käytöstä se on joka tapauksessa.
Netissä ei tarvitse sietää kiusaamista, painostamista, ahdistelua eikä kiristämistä. Jos olet itse tai ystäväsi on joutunut netissä tai reaalimaailmassa jatkuvan kiusaamisen, häirinnän, huijaamisen, varkauden, ahdistelun tai muun mieltä painavan asian kohteeksi niin tule juttelemaan asiasta. Meiltä voit kysyä asioista nimettömästi.

RIKUn chat IRC-Galleriassa torstaisin klo 14:30-17:30.
Tavoitat meidät myös arkisin RIKUn nettisivujen chat linkin kautta www.riku.fi/nuoret

NettirikoksetTorstai 05.09.2013 15:38, 420 vastaajaa

Verkossa käyttäydytään usein toisin kuin reaalimaailmassa. Mahdollisuus nimettömänä tai nimimerkillä kommentointiin lisää vastuutonta ja yleisten normien vastaista käyttäytymistä verkossa. Pahimmillaan tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa hetken mielijohteesta verkkoon ladataan ilkeitä kommentteja, äärimmäisiä mielipiteitä, epäsopivia kuvia tai muuta epäasiallista materiaalia. Toisten ihmisten satuttaminen ja äärimuodoissaan rikollinen toiminta esimerkiksi uhkailu ja kiristäminen ei ole sallittua myöskään virtuaalimaailmassa.
Onko sinulla kaikille avoin profiili tai julkiset tiedot jossain verkon yhteisössä tai kuvagalleriassa?
Oletko saanut riittävästi ohjeistusta tai käytännön harjoittelua yksityisyyden suojien asettamiseksi ja omien tietojesi suojaamiseksi verkossa?
Onko joku ystävistäsi joutunut netissä kiusaamisen, huijaamisen, häirinnän, ahdistelun, varkauden tai muun vakavamman rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi?
Oletko itse joutunut netissä kiusaamisen, huijaamisen, häirinnän, ahdistelun, varkauden tai muun vakavamman rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi?
Jos ystävääsi tai itseesi on kohdistunut rikokseen viittaavaa toimintaa. Liittyikö se?
  • Voit valita 6 vastausta.
Netissä tapahtuneeseen epämääräiseen toimintaan, rikosyritykseen tai rikokseen syyllistyi?
Moni nuori ei ymmärrä joutuneensa rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi. Mikä madaltaisi kynnystä kysyä tai kertoa omakohtaisesta tai ystävän kokemasta kiusaamisesta, huijaamisesta, häirinnästä, ahdistelusta tai painostuksesta netissä?
  • Voit valita 2 vastausta.
Tiesitkö, että Rikosuhripäivystyksen nuorten hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa reaaliaikaisen chatin kautta osoitteessa www.riku.fi/nuoret ja torstaisin IRC-Galleriassa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Kerro meille, miten me voisimme sitä parantaa.

Mukaan pääset osallistumalla Pelastakaa Lasten järjestämään Chat-ryhmäkeskusteluun. Chatti järjestetään tiistaina 8.10.2013. klo 17.00–18.30

Chatti on anonyymi keskustelu. Jokainen keskustelija saa valita itselleen oman nimimerkin. 6 nopeinta mahtuu mukaan! Ryhmäkeskustelu järjestetään netissä osoitteessa www.mantelichat.fi

Jokainen haastatteluun osallistunut saa kiitokseksi 2 Finnkinon leffalippua.

Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä osoitteeseen: manteli@pelastakaalapset.fi

Tule mukaan keskusteluun ja kerro rehellinen mielipiteesi toiminnastamme.

Ilmoittaudu mukaan 4.10.2013. mennessä!
Hei! Pelastakaa Lapset ry on kehittämässä järjestön verkkonuorisotoimintaa.

Tarvitsemme nyt SINUN apuasi! Vastaamalla kyselyyn pääset vaikuttamaan verkkonuorisotoiminnan kehittämiseen ja sen laatuun tulevaisuudessa. Vastaa ja vaikuta. Mielipiteesi on meille tärkeä!

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon 4kpl elokuvalippupaketti. Jos haluat osallistua arvontaan, täytä kyselyn lopussa oleva yhteystietolomake.

Linkki webropol -kyselyyn: http://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin682215&SID=f16d8dd6-b041-4800-bb8d-06567d646730&dy=1195788459

Kyselyyn on aikaa vastata 24.09.2013 saakka.
Syksy on saapunut ja koulut alkaneet. Kesällä saa ja pitää ottaa rennosti, mutta nyt on viimeistään aika palata taas rutiineihin. Terveellinen ruokavalio, hyvä uni ja riittävä liikunta auttavat jaksamaan läpi kouluvuoden sekä tukevat nuoren normaalia kehitystä.

Kun ruokavalio on tasapainoinen ja monipuolinen, takaa se tarvittavien ravintoaineiden saannin. Tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon kuuluvat vihannekset, juurekset, liha, marjat, hedelmät ja vilja- sekä maitotuotteet. Terveellisen aterian koostaminen esimerkiksi koulun ruokalassa onnistuu helposti: lautaselle laitetaan puolet salaattia, neljäsosa perunaa, riisiä tai pastaa ja neljäsosa lihaa, kalaa tai kananmunaa. Lisäksi aterian yhteydessä suositellaan juotavaksi lasi maitoa sekä muutama viipale täysjyväviljaleipää. Säännöllinen ateriarytmi on myös tärkeää; näin verensokeri pysyy koko päivän tasaisena, jolloin väsymyksen tunnetta esiintyy harvemmin. Jos loppupäivä tuntuu raskaalta, kannattaa mukaan varata välipalaa. Oivia välipaloja ovat esimerkiksi hedelmät tai myslipatukat. Herkutellakin saa, mutta ei joka päivä!

Säännöllinen ja riittävä uni auttaa jaksamaan, parantaa muistia ja on tärkeässä asemassa nuoren kehityksessä. Kouluikäisen unentarve on yleensä noin 8-10 tuntia. Pidä huoli myös unirytmistä: mene nukkumaan suunnilleen samoihin aikoihin joka ilta. Mitä virkeämpi olet, sitä paremmin jaksat keskittyä tunneilla ja seurata opetusta.

Liikunnalla, kuten terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä unensaannilla, on terveyttä edistävä vaikutus. Liikunnan tärkeys nuoren elämässä on suuri, koska liikunnan avulla luusto lujittuu ja lihasvoima kasvaa. Lisäksi liikunta virkistää mieltä ja antaa energiaa. Hyviä liikuntamuotoja ovatkin esimerkiksi jalkapallo, koripallo, salibandy, juoksu, yleisurheilu, tanssi, uinti - ja mitä ikinä mieleen tulee! Kaikenlainen liikunta on terveyttä edistävää. Liikuntaa suositellaan harrastettavaksi vähintään puoli tuntia päivässä eli pienelläkin määrällä on suuri merkitys.

Tupakka ja alkoholi eivät kuulu nuoren elämään. Monelle ovat varmasti tietoisia tupakoinnin ja alkoholinkäytön haitoista ja vaaroista. Ole fiksu, älä ääliö.

Tartu tilaisuuteen ja tee tästä kouluvuodestasi paras kouluvuosi ikinä! Elä terveellisesti, ole ahkera, aloita vaikkapa uusi harrastus ja hanki paljon uusia koulukavereita - ja ennen kaikkea, nauti ajasta!

Toivotan sinulle antoisaa lukuvuotta ja paljon tsemppiä opintoihin.


Syysterveisin,

skyward,
Manteli-päivystäjä
Pelastakaa Lapset järjestää Mantelichatin torstaina 15.08 klo 18-21 osoitteessa: www.mantelichat.fi

Chatin teemana on koulujen alkaminen, rytmiin palaaminen ja terveelliset elämäntavat.

Mantelichatissa on mahdollisuus jutella nimimerkillä mieltä askarruttavista asioista turvallisten ja luotettavien aikuisten sekä toisten lasten ja nuorten kanssa. Chattia valvovat Mantelipäivystäjät. Mantelipäivystäjät ovat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä sekä järjestön kouluttamia, yli 18-vuotiaita aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Heiltä voi saada tukea ja apua elämän hankalissakin kysymyksissä. Mantelichattiin voi tulla myös muuten vain jutustelemaan ja viettämään aikaa muiden chat-keskustelijoiden kanssa, vaikkei mitään erityistä olisikaan sydämellä.

Mantelissa tavataan. Tervetuloa!
Netin käyttö on lisääntynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Netistä löytyy yhä enemmän erilaisia yhteisöjä ja sivuja, joissa voi pelata pelejä, jutella muiden käyttäjien kanssa, lukea uutisia, kirjoittaa, julkaista kuvia ja videoita. Netti on myös helppo tapa etsiä ja löytää tietoa ja siksi se on varmasti jo osa lähes jokaisen koululaisen ja opiskelijan elämää. Netti on yhteydenpitoväline, joka tarjoaa mahdollisuuden jatkaa esimerkiksi koulussa kesken jäänyttä keskustelua. Netin kautta on helppo pitää yhteyttä myös eri paikkakunnilla asuvien ystävien, sukulaisten tai vaikkapa työmatkalla olevan vanhemman kanssa.

Nuorten vapaa-aikatutkimuksessa 2013 selvitettiin missä 7-29 -vuotiaat nuoret viettävät aikaansa kavereiden kanssa vapaa-ajallaan. Tutkimuksen mukaan 15-19-vuotiaat tapaavat kavereitaan internetissä, kaduilla ja kaupungilla sekä ostos- ja kauppakeskuksissa. Tutkimuksessa selvisi myös, että 15-19 -vuotiaista nuorista 60% viettää päivittäin tai lähes päivittäin vapaa-aikaansa netissä kavereiden kanssa.

Tutkimuksen perusteella näyttää siis siltä, että netti on hyvin tärkeä osa 15-19 -vuotiaiden nuorten vapaa-aikaa. Netissä tavataan kavereita, etsitään tietoa, pelataan, kirjoitetaan blogia ja tutustutaan uusiin kavereihin. Netistä löytyy koulutöitä ja oppimista tukevaa tietoa. Netistä voi saada vastauksia myös sellaisiin kysymyksiin, joihin ei osaa etsiä vastausta muualta. Netin käyttö tarjoaa monia mahdollisuuksia oppimisesta kavereiden kanssa hengailuun ja harrastuksiin.

Miten usein sinä käytät nettiä?

Lähteet: www.tietoanuorista.fi
www.mediakasvatus.fi
Nuorisotoiminnan uudet nettisivut on avattu! Käy katsomassa ja auta meitä samalla keksimään sivuilla esiintyvälle hahmolle nimi.

Nämä sivut on tarkoitettu sinulle. Niillä on ajankohtaista tietoa Pelastakaa Lasten nuorten vapaaehtoistoiminnasta, lasten ja nuorten verkkotoiminnasta, tukipalveluista ja vertaisryhmistä sekä nuorisotoiminnan blogi. Sivuilla on muun ohella myös omat alasivut sekä Netarille, että Mantelitoiminnalle.

www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta

Nettisivuilla esiintyy myös nuorisotoiminnan hahmo. Klikkaa etusivulta löytyvää banneria ja auta meitä keksimään hahmolle nimi. Kaikkien nimiehdotusten joukosta valitaan kolme nimeä äänestykseen. Hahmo nimetään eniten ääniä saaneen nimen mukaan.
- Vanhemmat »