IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
5.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 6 507 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 8
Koko
211 jäsentä
Tyttöjä: 129 (62 %)
Poikia: 82 (38 %)
Keski-ikä
36,2 vuotta
Otos: 132 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,8 vuotta
Ylläpitäjä
RikkRakk

Jäsenet (211)

LoopleTawastianDissectionSalbabMichel^^Miikael_cici_bimanaritaCrystalstarautopsy-TilBe-TrecoolSigmundosku85Lumikki-PyppiMajor
-Valeoireita masennuksesta skitsofreniaan
-Vauvakuume
-Kasvava epäilys omasta kiintymyssuhteestani
-Masentava toteamus ihmisten käsittämättömästä typeryydestä
-Akateeminen ahdistus
-Ihan vitunmoinen päänsärky

Seuraavaksi olisi vuorossa atsteekkitemppeleitä ja ihmisuhrausta.
PEACE lukiopeople! <3

WespaAamupohdintaa - VideoLuonut: WespaLauantai 23.01.2010 02:20

Oli vähän levoton yö ja nukuin vähän huonosti sängyssä pyörien. Aamulla sitten päätin pohtia sen hetkisiä tunteita ja sainkin vähän ajatuksiani taas kasaan...



Musiikki: M83 - Lower Your Eyelids to Die With
...kehitys on tuottanut lukuisia kognitiivisia psykoterapiasuuntauksia, jotka yhdistävät Kellyn kehittämän ajatuksen ihmisen persoonallisista konstruktioista tunteiden, motiivien ja tiedostamattomien tekijöiden vaikutukseen."

mitää T___T

ESp1yhyyLuonut: ESp1Tiistai 03.11.2009 17:14

koneelkaa ei ehi olla ku on vää läksyy läksyy ja läksyy
nytki jostaa kumman syystä oon tääl . . .
ois pitän tehä psykan läksy netissä jollaa sivul, mut se ei aukee ni unohuin sit tänne :)

YaperoboboPsykososiaalinen testi.Luonut: YaperoboboKeskiviikko 30.09.2009 00:26

Hei!

Tohtori Laaksonen suunnitteli ja toteutti tänään psykososiaalisen testin sovelluksen Windows Live Messenger suosiollisella avustuksella. Testissä tutkittiin koehenkilöiden käyttäytymistä heidän saadessaan epäilyttävän viestin.

"On ollut oikein mukava ilta kanssasi, mutta
ei tästä voi mitään seurata, olemme niin
erilaisia ym. Kaikkea hyvää kuitenkin ja
toivottavasti vielä onnistaa."

Sinnu sanoo: wat? :D
Halti sanoo: mikäs tää oli?
jenniii sanoo: hääh
Joel sanoo: onko toi kuvitelma vai aito repliikki? kysyn nyt vaan ennen ku sanon mitään..
Laura sanoo: jaa, mitä tämä on
Zenfus sanoo: ?

"Hei sinä ihminen(toivottavasti)!
Jos luet tätä viestiä, olet ollut mukana psykososiaalisessa testissä.
Vastaustanne saatetaan käyttää julkisesti."

Sinnu sanoo: :D
Halti sanoo: .....
jenniii sanoo: voi helvetti sun kansaas
Laura sanoo: ok....?
Joel sanoo: aika kova itteasiassa
Zenfus sanoo: vielä lisää ?


Tutkimus onnistui yli odotusten, ja analysoin tuloksia parhaillaan. Voin kuitenkin sanoa etteivät koehenkilöiden reaktiot yllättäneet saatikka pettäneet odotuksiani. Tästä voi hyvinkin seurata seuraava noobelini.

Yours truly,
Dr. Laaksonen of the Naula Foundation
Superego on sisäinen kyttä. Se säätelee käyttäytymistä ja rankaisee "virheistä". Se huolehtii että agentti toimii "oikein" ja vastuullisesti, tuottavasti jne. Tavallaan sisäisestä valvontasysteemistä voi olla hyötyä. Yleensä Superego kontrolloi ID:tä ja säännöstelee Egon toimintaa. Täysin kontrolloimaton ID saattaa aiheuttaa tajutonta tuhoa ja vahinkoa. Mutta Superego ei ole välttämätön, jos kykenee hallitsemaan tuhoisia älynväläyksiä tietoisen Egon avulla.

Jos Superego saa tarpeeksi määräämisoikeutta, se alkaa ohjailemaan ja säännöstelemään toimintaa. Ongelmana on, että sisäinen kyttä (Superego) saattaa olla koulutettu niin että se palvelee muiden tarkoitusperiä eikä toimi niin että se edistää agentin omia tavoitteta. Superegon toiminta on suurimmaksi osaksi huomaamatonta ja tiedostomatonta. Siihen vaikuttava tieto voi ohjat käyttäytymistä ilman että agentti havaitsee toimivansa eri tavalla. Monet pitävät Superegoa yhteiskunnan kulmakivenä. Yleiset normit, moraalit ja sosiaalisen kanssakäynnin rajoittaminen tekee yhteiskunnasta sivistyneen, turvallisen ja ennalta-arvattavan.

Superegon aiheuttamia vakavia ongelmia ei juurikaan huomata. Jos agenttia käsketään tekemään jotain, niin että käsky sisäistetään, se tarttuu agentin Superegoon. Näin Superego alkaa ohjaamaan tekemisiä. Agentin käyttäytymistä voi siis manipuloida todella helposti. Auktoriteettiasemassa olevilla henkilöillä (opettajat, vanhemmat, media, asiantuntijat, lääkärit jne.) on valtava manipulaatiovalta. Mitä absoluuttisempi valta, sitä korruptoituneempi mieli. Agentit koulutetaan melkein poikkeuksetta, niin että ne palvelevat muiden tarkoitusperiä eivätkä toimi omien tavoitteiden edistämiseksi. Kaikista pyritään tekemään "vapaaehtoisia" orjia.

Superegon tyranniasta voi kuitenkin päästä eroon. Yksi ratkaisu siihen on oman toiminnan jatkuva kyseenalaistaminen ja vastaanotettujen signaalien epäileminen. Jatkuva rajojen rikkominen ja käsitysten päivittäminen. Tai yksinkertaisemmin niin ettei ota mitään vakavasti. Superegoon sitoutuneet vakiintuneet toimintatavat voi syrjäyttää tietoisuuden avulla, niin ettei luota tai usko enää omiin tai muiden väitteisiin.

Superegon ohjaamat käyttäytymismallit voi yrittää siirtää taka-alalle, niin että tehtävä siirtyy Egolle (esim. käytännöllinen päätöksienteko). Mutta Superego kyttää kuitenkin taustalla. Jos Ego ei hoida valvontatehtävää hyvin ja antaa ID:n impulsseille liikaa valtaa (valvonta on oletuksena Superegon tehtävä), Superego puuttuu peliin tukahduttamalla kaikki impulssit ja jatkamalla kuivaa linjaa.

Toisin sanoen, jos agentille on opetettu joku asia käskemällä (esim. ei saa leikkiä tulella), ja hän uskoo käskyyn, ilman ettei hän kokeilee tai päättelee onko opettaja oikeassa, hän palvelee automaattisesti opettajan tarkoitusperiä. Käsky siirtyy Superegolle, joka pitää huolta että sitä noudatetaan. Mutta jos agentti ei hyväksy opettajan käskyä faktana vaan kokeilee itse että onko opettaja oikeassa ja pyrkii ymmärtämään käskyn syyt sekä mahdolliset hyödyt ja haitat, hän tajuaa asian niin että käsky ei muutu Superegon määräämäksi "oikeaksi" reaktioksi. Käskyn käsittely jää Egon tehtäväksi. Henkilö voi hallita itse tekemisiään ilman syyllisyydentuntoa yms. Superegon langettamia rangaistuksia, pelkoja tai ahdistuksia. Kyseinen toimintatapa aiheuttaa sen, että joutuu kantamaan enemmän vastuuta teoista mutta se antaa paljon enemmän mahdollisuuksia.

Eli ulkoisten vaikuttajien "manipulaatiosta" voi vapautua, jos ei anna aktoriteetille (Superegolle) valtaa vaan pyrkii ohjaamaan itseään Egolla ja rajaa ID:n niin että se tuottaa enemmän energiaa kuin harmia, jotta Superegon ei tarvitse tulla peliin.

Superegosta ei voi päästä pysyvästi kokonaan eroon mutta sen voi polkea palvelemaan Egoa niin että Superegon ei ahmi kaikkea Egon valtaa oletuksena. Näin myös ID:n hallitsemattomat voimat saadaan osittain vapautettua. Näin voidaan välttyä opettajien manipuloinnilta ja vapautua noidankehästä.

Oppi muokkaa agentteja. Siitä voi olla hyötyä mutta tavallisesti hyöty ei kohdistu agenttiin muuta kuin kuvitteellisesti. Varsinainen hyöty saadaan, kun agenteista manipuloidaan palvelijoita tms. Agentille voi helposti opettaa että "tappaminen on oikein" ja "tappaminen on väärin". Opettaja kontrolloi sitä keitä saa tappaa ja keitä ei. Jos tappaa jonkun ja jos Superego on oppinut että ei saa tappaa, se rankaisee rankasti. Sotatilanteessa, kun opetetaan että tiettyjä ihmisiä saa tappaa, tappaminen hoituu hyvällä omatunnolla ilman että edes välttämättä ajattelee tekevänsä väärin, koska mielessä on vihollisen tuhoaminen, mikä tuntuu oikeelta ja sen takia ajatusta ei tarvitse viedä pidemmälle.

Ongelma? Se että agentit ei toteuta omaa tahtoaan vaan tyytyy siihen mitä heille annetaan. He sopeutuu toimimaan opetettujen tapojen mukaan. Joillekin agenteille se sopii. Mutta mielestäni nykyinen systeemi, joka ehdollistaa melkein kaikki agentit palvelemaan muiden päämääriä, tekee heistä syövän kaltaisen kuluttajan. Siinäkään ei välttämättä ole mitään vikaa mutta vaihtoehtojakin on olemassa.

Yhdessä oppiminen sujuu luonnostaan ja on hauskaa agenttien kesken, jos kukaan ei kuvittele olevan muita korkeammassa asemassa. Eikä tarvi pelätä että auktoriteetillä on pahat mielessä. Monessa systeemissä ollaan jo havaittu, että kannattaa siirtyä hierarkiasta kohti rinnakkaisuutta.

ESIMERKKI SUPEREGON JA ID:N VÄLISESTÄ SUHTEESTA:
Agentti polttaa itsensä ID:n hallitsemattomien ja villien voimien takia. Negatiivinen reaktio vaikuttaa pysyvästi Superegoon, niin ettei agentti suostu polttamaan itseään toista kertaa. Negatiivinen reaktio vaikuttaa Superegoon, niin että agentti alkaa vastustamaan ajatusta itsensä uudelleenpolttamisesta. Lisäksi superegon tiedostomaton osa saa agentin varomaan ja välttelemään vaistomaisesti tulta. Prosessi tapahtuu tiedostomattomasti, ilman että se vaatii tietoista ajattelua.

ESIMERKKI SUPEREGON VASTUSTUKSESTA:
Agentti on katkaissut kätensä ja Superego valvoo ettei niin tapahdu uudestaan. Agentti tarvitsee todella paljon tahdonvoimaa, jotta hän pystyy katkaisemaan toisen kätensä. Ego on se osa-alue, joka mahdollistaa sen, että agentti saa suostuteltua itsensä irroittamaan toisenkin käden. Tietoinen osa Superegosta vastustaa ajatusta, ensimmäisen tuskaisen kokeilu perusteella. Ego pystyy kuitenkin ajattelemaan, että käden katkominen on tarpeellista. Ajattelu ei kuitenkaan riitä, vaan agentin täytyy vielä pakottaa itsensä toimimaan tahdotulla tavalla. Mitä vahvempi Ego, sitä heikompi Superego. Tarpeeksi vahvan Egon avulla, agentti pystyy amputoimaan kaikki raajat. Torsoksi muuttuminen osottautuu kuitenkin virheeksi ja Superego alkaa taas vastustamaan raajojen katkomista.

ESIMERKKI SUPEREGON HAJOTTAMISESTA:
Agentti ei ole käynyt suihkussa. Hänellä on huonoja kokemuksia vedestä mutta hänen Ego vaatii peseytymistä. Agentti pakottaa itsensä menemään suihkuun. Suihkussa käyminen ei osottaudu tuskalliseksi kokemukseksi. Tietoisuus hajoittaa Superegon vastustuksen suihkussä käyntiä kohtaan ja seuraava suihkussakäynti onnistuu ilman Superegon vastustusta.

ESIMERKKI SUPEREGON TUHOAMISESTA:
Agentille on opetettu, että sauhuttelu on vaarallista. Opetettu tieto siirtyy tietoisesti Superegolle mm. valistussaarnausten, vanhempien ja opettajien johdosta. Mitä vahvemmin agentti vakuuttuu sauhuttelun vaarallisuudesta, sitä vahvemmin pelko uppoaa Superegoon. Agentti alkaa epäilemään, että onkohan sauhuttelu sittenkään niin vaarallista kuin sanotaan. Hän pakottaa itsensä sauhuttelemaan ja hän huomaa että se on hauskaa ja vaaratonta. Tietoisuus tuhoaa Superegon sauhuttelupelon.

ESIMERKKI SUPEREGON SYRJÄYTTÄMISESTÄ:
Agentille yritetään opettaa, että poliisi on ystävä. Agentti tiedostaa asian muttei usko siihen lainkaan. Tieto ei tartu Superegoon. Agentin käyttäytyminen ei muutu. Enintään hänen Ego saa ihmeteltävää, että mikä saa ihmiset uskomaan, että poliisi on ystävä. Tarvittaessa hän voi käyttää sitä tietoa hyväksi.

Jos agentille yritetään opettaa, että poliisi on sika, mikä saattaa olla agentin mielestä vähän uskottavampaa, hän saattaa joutua pyörittelemään sitä väitettä tietoisesti Egon ja Superegon välillä, kunnes agentti päättää olla uskomatta siihen. Tietoinen osa Superegoa kuitenkin joutuu kosketuksiin väitteen kanssa ja saattaa aiheuttaa agentille epävarman epäillyksen, että ehkä poliisi voisi olla jollain todennäksöisyydellä sika.
Uutta podcastia tuli taas nauhoteltua. Tällä kertaa aiheena on sanojen voima...

- Sanojen voima ja sanoilla vaikuttaminen
- Hyviä ja huonoja sanoja
- Sanojen vaikutus alitajuntaan
- Erilaisiin tilanteisiin valmistautuminen sanoilla
- Mantrat

Plaa plaa plaa... :D

http://henkimaailma.wordpress.com/2009/07/06/henkimaailman-podcasti-sanojen-voima/
"Tänään luonnonvalinnan prosessi on kokonaan väärillä raiteilla. Se on kääntynyt. Ihmiskunta on taantunut jo hyvin pitkään. Jälkeenjääneet ja tyhmät, heikkomieliset ihmiset lisääntyvät enemmän ja nopeammin, kuin älykkäät, vahvamieliset ihmiset. Lait suojelevat jälkeenjäänyttä enemmistöä, joka valitsee yhteiskunnan johtajat. Nykyinen ihmisrotu ei ole pettänyt vain esi-isiään, vaan myös tulevat sukupolvet. Homo Sapiens, HAH! Enemmänkin Homo Idioticus minulle! Kun tarkkailen ihmisiä, joita näen joka päivä yhteiskunnassa, koulusssa ja kaikkialla... en voi sanoa kuuluvani samaan rotuun kuin tämä kurja, ylimielinen ja itsekäs ihmisrotu. Ei! Olen kehittynynyt askeleen ylemmäksi!"

-Alkukappaleesta loistaa katkeruus ja inho muita kohtaan. Hän ei hyväksy toisten heikkouksia, mikä voi olla seurausta aiemmin esilleottamastani epäonnistuneesta varhaisaikuisuuden kriisistä, johon vaikuttaa oleellisesti myönteinen vuorovaikutus ikätoverien kanssa. Sanat kurja, ylimielinen, itsekäs kuvastavat juuri sellaista mitä hän vihaa, millaisia muut ovat häntä kohtaan olleet, minkälaisen kuvan hän on muista saanut.


"Yksilöllä, joka käy läpi luonnollista valtaprosessiaan ja yrittää elää luonnollisesti, mutta hänelle kerrotaan, että tapa jolla hän toimii tai ajattelee on joko väärin tai tyhmää, todennäköisesti reagoi tavalla jota järjestelmässä pidetään "mielenterveyshäiriöinä". Todellisuudessa ne ovat vain luonnollisia reaktioita luonnollisen valtaprosessin häiriintymiseen. Heillä on jotakin seuraavista (riippuen yksilön persoonallisuudesta): alemmuuden/ylemmyyden tuntemuksia, vihamielisyyttä, aggressiota, masentuneisuutta, itsevihaa/ vihaa muita ihmisiä kohtaan, itsemurha/ murha-ajatuksia jne... ja se on kokonaan luonnollista."

-Hän on oppinut, että puolustautuminen on turhaa. "Luonnollisuus" tarkoittaa puolustautumista, jota ovat tässä tapauksessa ylemmyydentunto ja kosto, jota ei yleisesti suvaittaisi. Hän kokee ne oikeutetuiksi, mutta tietää, että ne eivät ole sopivia. Toisin sanoen, hän ei voi hyväksyä sitä, ettei hänen muka saa puolustautua!!
HUOM! OMINAISUUDET JOITA HÄN LUETTELEE, OVAT KAIKKI PITKÄÄN KIUSATUN TUNTEMUKSIA!


"Kollektiivinen deindividualisaatio on ilmiö, jossa yksilö koulutetaan osaksi aivotonta laumaa, jota hallitsee valtio, yhtiö, kirkko tai joku muu järjestö, ideologia, uskonto tai massaharhajärjestelmä, jonka säännöt ja käyttäytymismallit massa omaksuu. -- . Enemmistö yhteiskunnan ihmisistä on heikkomielistä, tietämätöntä ja jälkeenjäänyttä massaa, jotka toimivat kuin ohjelmoidut robotit ja hyväksyvät orjuuden vapaaehtoisesti. Mutta en minä! Olen itsetietoinen ja tiedostan mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja miten se toimii. --. Verrattuna teihin jälkeenjääneisiin massoihin, olen todellisesti jumalankaltainen."

-Pekka-Ericin äiti sanoi KRP:n tutkintamateriaalissa, että kotona oltiin mediakriittisiä, ettei Pekka omaksuisi kaikkea mainoksissa olevaa. Hyvä ja järkevä ajatus ja luulen sen ohjanneen pienen Pekan ajatuksia hieman. Se on kuitenkin täysin sivuseikka. Hän olisi luultavasti muodostanut samankaltaisen katsomuksen ilman sitäkin. Olennaisempaa on ihmisten jako. Myöhemmissä kappaleissa hän myös jakaa ihmiset kahdesti kolmeen ryhmään. Yksi ryhmä on ylitse muiden, mihin hän itsekin kuuluu, eli älykkäät, yksilölliset ja manipuloivat ihmiset. Hänellä on selvä ylemmyyskompleksi ja megalomaanisia ajatuksia. Niihin on syytä etsiä selitystä jälleen lapsuusvuosien vuorovaikutuksesta: Syrjivässä ja halveksivassa ympäristössä (esim. koulussa) lapsi joutuu rakentamaan itsetuntonsa keinotekoisesti omiin fantasioihin perustuen.

"Viha, se on asia jota olen täynnä ja rakastan sitä. Se on yksi ainoista asioista joita rakastan. -- . Pitkän olemassaolon pohtimisen, yhteiskunnan tarkkailun ja joidenkin muiden elämässäni tapahtuneiden asioiden seurauksena... olen tullut pisteeseen jossa en tunne muuta kuin vihaa ihmisyyttä ja ihmiskuntaa kohtaan. --. Minä, luonnollisena valitsijana, eliminoin kaikki jotka näen epäsopiviksi, häpeäksi ihmiskunnalle sekä luonnonvalinnan virheeksi."

-"On selvää, että pettymykset kasaavat vihaa", sanoo Fil. D. Kari E. Turunen. Pettymykset voivat liittyä toisiin ihmisiin (KOULUKIUSAAMINEN & YKSINÄISYYS, monilla koulusurmaajilla, myös esim. sisarusten kiusatuksi joutuminen), menetyksiin (LÄHEISEN MENETYS, kuten Matti Saaren tapauksessa), ja muihin rankkoihin pettymyksiin (esim. ARMEIJAN TÄYDELLINEN EPÄONNISTUMINEN, kuten Matti Saaren tapauksessa). Hän on niin täynnä vihaa, että on valmis tappamaan kaikki, kenet näkee epäsopivaksi. HUOM! Pekka-Eric ei ampunut niin hanakasti esim. yläasteikäisiä, jotka olivat häntä nuorempia, vaan niitä jotka olivat lähempänä hänenikäisiään. Omanikäisiltähän hän oli halveksuntaakin saanut.
Kasautunut, pitkään kehittynyt viha voi jäädä jopa omaksi persoonallisuuden piirteekseen. Salavihainen ihminen on kuin aikapommi, joka voi räjähtää sisään- ja ulospäin. Eli mielenterveysongelmia ja sitten ulospäin purkautuvaa vihaa. Kiusatuksi joutumisessa joutuu kokemaan paljon häpeää. Paljon häpeää kokenut ihminen tarttuu usein heltiämättömään koston ajatukseen.


"Kun viholliseni juoksevat peloissaan ja piiloutuvat huutaen nimeni... --... Sinä suurena vapautuksen päivänä tiedätte, mitä minä haluan. -- .Kauan eläköön vallankumous..."

-Voi vain kuvitella miltä tuntuu pistää se ympäristö kärsimään, mikä on itsen tuhonnut! Kaikki koulukiusatut tietävät miltä tuntuisi täydellisesti hallita koulussa, kaikki pelkäävät sinua, kun olet vuosia siellä itse pelännyt! Vallankumous kuvaa juuri tätä: MINÄ OTAN NYT SEN OIKEUDEN, MIKÄ MINULTA VIETIIN VUOSIEN AJAN (oikeus itsensä puolustamiseen) ! PISTÄN TEIDÄT KÄRSIMÄÄN NIINKUIN MINÄ OLEN KÄRSINYT!


Toivon todella, että mahdollisimman moni asiasta tietämätönkin on nyt tietoinen, mistä tässä asiassa on kysymys! Sen eteen tulen tekemään töitä vielä moonta vuotta. Kiitos.

http://www.youtube.com/watch?v=RnVSbTkLDbA&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=WysOKigVZXc

hhanuvaihteeksLuonut: hhanuMaanantai 30.03.2009 20:11

nyt on motivaatiot kyllä niiin nollilla. joten haluisko joku ihana ihminen tulla lukasemaan mun puolesta ton psykan kirjan(semmoset 177s) & mennä aamulla kokeeseen mun puolesta?? =)) nooh,miten ois? anyone?
On se tämä psykologia hauskaa.

Olen nyt harjoittanut introspektiota eli itsetutkiskelua ja päätynyt hypoteesiin, jonka mukaan minun psyykeeni eli mieleni tarvitsee holistista eli kokonaisvaltaista taukoa, jotta pääsisin takaisin homeostaattiseen tilaan eli fysiologiseen tasapainotilaan tai tämä opiskelu käy jo irrationaaliseksi eli järjen vastaiseksi.

Mietin tässä vaan, että kuka ihme nuita tyhmiä käsitteitä on keksiny? Miksei voida puhua esimerkiksi kokonaisvaltaisesta, vaan pitää sanoa holistinen?

Ja kautta Maslowin tarvehierarkian ja Pavlovin koirakokeiden, miksi ihmeessä mä käytän nuita käsitteitä?