IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

http://www.youtube.com/watch?v=3i4EVfLtIu8

Mistähän aloittaisin virheet? Laitan vaan ne pahimmat, koska muuten joutuisin analysoimaan jokaisen kommentin.

0:25 Sirpa Asko-Seljavaara (Kok)
"Ei ole oikein että ideologisista syistä pakotetaan lapset siirtymään kasvisravintoon".
Olen samaa mieltä. En kuitenkaan näe yhtymäkohtaa tässä siihen että yksi päivä viikossa on koulussa kasvisravintoa. Kukaan ei vetänyt hepulia kun ruokana oli hernekeittoa. Miksi nyt? Samaa voisin kysyä monessa muussa kohdassa tässä pätkässä jossa kasvisvaihtoehtoa pidetään ravitsemattomana.

Sanna Perkiö (Kok) Heitti kuitenkin pahimmat mokat.
On totta että rauta ei imeydy niin hyvin kasviksista kun lihasta. Tämä on syy miksi puhtaalla kasvisravinnolla tulee helposti B12-vitamiinin puutetta, ja anemiaa jos ei osaa syödä sillä ruokavaliolla oikein. Nyt puhutaan kuitenkin yhdestä (1) kasvislounaasta viikossa! Ei puhtaasta kasvisruokavaliosta.
Samaa huomauttaisin Sirpa Asko-Seljavaaralle (Kok) joka kohdassa 6:35 huomautti että ihmisen hampaisto ja ruoansulatuselimistö on sekaraviontoa varten. Se on totta.

Mutta jatketaan Sanna Perkiöllä:
"Henkilökohtainen käsitykseni on kuitenkin että kivikautinen ruokavalio on ihmiselle sopivin". Niin on! Aivan totta. Kerronko mistä se koostuu? Suurimmaksi osaksi juureksista, kasveista ja marjoista. Liha oli harvinaista herkkua, ja se piti metsästää. Kasvisruoka kun kirjaimellisesti kasvoi puussa niin se oli helposti saatavilla, ja siksi pääosainen ravintolähde. Ja kun se eläin saatiin vihdoin metsästettyä, parhaat palat syötiin päältä joita oli rasva ja sisäelimet, silmät ja aivot. Lihakin syötiin toki, luuydintä myöten, mutta se oli listassa viimeisenä. Kaikki käytettiin jos sattui niin käymään että metsästys tuotti tulosta. Se ei kuitenkaan ollut jokapäiväistä, lähellekään.

Ja nyt se pahin moka kohdassa 6:40: "Siinä jopa puolet energiasta saadaan proteiinista" *facepalm* On tasan yksi tilanne jossa ihminen käyttää proteiinia energiana. Se tapahtuu viikon parin syömättömyyden jälkeen, juuri ennen nälkäkuolemaa. Viimeisenä keinona elimistö alkaa purkamaan lihasten proteiinia energiaksi. Elimistö siis syö omia lihaksiaan energiaksi siinä toivossa, että ennen kun lihakset on syöty, on löytynyt jotain muuta ravintoa käytettäväksi. Jos ei ole, niin ihminen kuolee. Siksi tämä on elimistön viimeinen keino antaa lisäaikaa ennen kuolemaa.

Normaalisti ihmnen saa kaiken energiansa rasvasta ja hiilihydraateista.

Sitten vielä se kommentti diabeteksestä.
Koska kyseessä on kouluikäiset emme puhua aikuisiän diabeteksestä (II-tyyppi) vaan nuoruusiän diabeteksesta (I-tyyppi).

Fakta: "Tyypin 1 diabeteksen ehkäisymahdollisuuksia ei ole, mutta niitä tutkitaan koko ajan." -Diabetesliitto

No entäs se hoito sitten?

Diabeteksen ruokavalio:
"Diabeteksen ruokavaliohoidossa pyritään pitämään veren glukoosipitoisuus sopivana ja estämään verensokerin liiallinen nousu. Suositeltavan ruokavalion tulisi sisältää runsaasti kuitupitoisia hiilihydraatteja ja kohtuudella hyvälaatuista rasvaa sopivan kokoisina aterioina."

Diabetesliiton ruokavaliosuositus (PDF): http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=1219

II tyypin diabetesta voi ehkäistä lääkäreiden suosittelemalla terveellisellä ruokavaliolla joka on: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/nix00775

Näyttääkö lihapainotteiselta?

Loppukaneetti:
Teksti Duodecimin terveyskirjastosta tähän perään:

"Epäterveellinen ruoka on monen sairauden syy

Epäterveellisen ravinnon aiheuttamat haitat syntyvät hitaasti, vuosien ja vuosikymmenien kuluessa. Kovien rasvojen korvaaminen tyydyttämätöntä rasvaa sisältävillä pehmeillä rasvoilla vähentää sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa. Kasvisvoittoinen ruoka suojaa syövältä, mutta myös monilta muilta sairauksilta. Suolan vähentäminen alentaa verenpainetta. Alkoholilla voi pieninä annoksina (drinkki päivässä, korkeintaan kaksi) olla sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevää vaikutusta, mutta suuret annokset ja humalajuominen ovat aina terveydelle vaarallisia. Niukka suojaravinteiden saanti voi aiheuttaa puutostiloja, esimerkiksi D-vitamiinin niukka saanti voi aiheuttaa luiden haurastumista." (Korostus oma)

Kasvispainotteinen ruoka on terveellisin ruokavalio. Kysykää keneltä tahansa lääkäreiltä. Mutta kysyttiinkö tästä asiasta asiantuntijoilta eli lääkäreiltä? Ei! (Sirpa Asko-Seljavaara on plastiikkakirurgi, sitä ei lasketa :)
Minua huolestuttaa eniten se, että näistä asioista päättävät henkilöt eivät tunne edes peruskoulutason terveystietoa! Tällaiset idiootitko meidän asioista päättää?

God help us all -.-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.